dissabte, 18 de març del 2017

Una sentència favorable del TSJ sobre la desprotecció dels terrenys de la Canal

Si en febrer una sentència del Tribunal Suprem desestimava el recurs contenciós presentat per l'Ajuntament d'Alcoi sobre la invasió de competències municipal (cosa negativa, encara que no fa referència als altres recursos sobre la ubicació del pla de La Española, que encara no s'han jutjat), ara el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha dictat una sentència que ens és molt favorable.

En aquesta sentència el TSJ resol un recurs, presentat per Ecologistes en Acció del País Valencià, i anul·la les normes de gestió de 10 espais valencians de la Xarxa Natura 2000 que no protegien suficientment una part important de la seua superfície. Entre aquestos espais es troben la Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i la Zona d'Especial Conservació (ZEC) "Serres de Mariola i del Carrascal de la Font Roja".
La sentència és un colp a la política de desprotecció dels espais naturals duta a terme per l'anterior consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig. Així, constata literalment el poc interés que va tindre la seua Conselleria "en la protecció i cura d'aquestes àrees especialment significatives i sensibles".
L'ATE Alcoinnova es pretén ubicar
en una zona que segons el TSJ no
estava suficientment protegida


El més interessant per a nosaltres és que un dels motius de l'anul·lació de les normes de gestió és que aquestes no protegeixen adequadament les superfícies dels espais de les ZEPA i ZEC que coincideixen amb les àrees d'amortiment d'impactes dels parcs naturals. I justament una part dels terrenys que el Tribunal considera insuficientment protegits és la que coincideix amb l’àrea d’amortiment d’impactes de la Font Roja a la partida de la Canal, justament on La Española pretén dur a terme el seu projecte urbanístic Alcoinnova.

Esperem que aquesta sentència, que reconeix la il·legal desprotecció dels terrenys de la Canal, puga reforçar la nostra posició en la futura decisió del Tribunal sobre el projecte de La Española.


En aquest enllaç trobareu més informació sobre aquesta sentència




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.