dimecres, 20 de juliol del 2016

Comunicat de premsa 20/07/2016


Comunicat de premsa

Associació Salvem l'Aqüífer del Molinar
20/juliol/2016
Aquesta vesprada ha tingut lloc al Club UNESCO d'Alcoi una assemblea de l'Associació Salvem l'Aqüífer del Molinar, que ha comptat amb una nombrosa participació.

En primer lloc, l'assemblea ha decidit presentar un recurs contra la interlocutòria ("el auto") del Tribunal Superior de Justícia valencià que ha desestimat la petició de paralització cautelar de l'aprovació del pla urbanístic de La Española a la partida alcoiana de la Canal. El recurs es fonamentarà en els errors de valoració de les proves aportades.

No obstant això, s'ha considerat que aquesta qüestió és ara com ara secundària, ja que l'empresa no pot iniciar de cap manera les obres perquè encara ha de sotmetre a avaluació ambiental el projecte d'urbanització, un procediment complex que pot requerir molts mesos de tramitació.

Així mateix, s'ha informat que el Tribunal ja ha facilitat a l'associació l'expedient complet d'aprovació del pla, a fi que es puga presentar la demanda corresponent (el termini de presentació finalitzarà el 16 de setembre). En aquesta nova fase és quan s'entrarà al fons de l'assumpte i la defensa legal de l'associació podrà posar de manifest totes les il·legalitats de l'actuació aprovada per l'anterior consellera de Territori, Isabel Bonig, les quals afecten l'aqüífer del Molinar, principal i insubstituïble font de proveïment d'aigua potable d'Alcoi, i espais ambientalment valuosos.

Per acabar, s'han plantejat algunes propostes d'activitats per a dur endavant en els pròxims mesos, que aniran concretant-se una volta passat l'estiu.






dimarts, 19 de juliol del 2016

Assemblea dimecres 20 de juliol