dimecres, 6 de maig del 2015

NOVA ACTIVITAT: lectura dramatitzada de l'obra "Un enemic del poble"


 
 
El dissabte 9 de maig, a les 7 de la vesprada, tindrà lloc al Teatre Principal d'Alcoi una lectura dramatitzada de l'obra teatral de Henrik Ibsen "Un enemic del poble",amb la col·laboració de la companyia de teatre La Dependent i la participació dels actors Juli Mira, Carlos Ilario, Neus Agulló, Juli Cantó, Pep Sellés, Joan Gadea, Andrés Dénia, Pepa Miralles, Ximo Lloréns i Rosanna Espinós
 
Un enemic el poble, és un drama modern, no sols perquè el seu autor Henrik Ibsen és considerat arreu del món com el creador d'aquesta nova concepció del teatre als segles XIX i XX, sinó perquè tot allò que es diu en aquesta peça teatral, escrita l'any 1882, és malauradament de rabiosa actualitat.
 
“Un enemic del poble” és un exemple de crítica social que suporta perfectament el pas del temps. S'hi tracten qüestions profundament actuals com poden ser els interessos polítics i econòmics, la cerca de la veritat i l’existència d’una premsa corrompuda que no actua com a element de denúncia social.
 
L'entrada és gratuïta i lliure fins completar l'aforament de la sala.



dilluns, 4 de maig del 2015

Èxit del concert en suport a Salvem l'Aqüífer del Molinar

Foto: Tomás Tapia

El concert convocat per Salvem l'Aqüífer del Molinar per al passat dissabte 2 de maig al Teatre Principal d’Alcoi va mostrar, una vegada més, el fort vincle que els alcoians tenen amb el seu territori i els seus recursos naturals. Davant d'un teatre ple a vessar, els grups alcoians BatàArthur Caravan i Pelandruska van compartir la seua música amb un objectiu comú: rebutjar de ple la construcció del projecte Alcoinnova a la partida de La Canal, sobre l'aqüífer que abasteix d'aigua potable la ciutat d'Alcoi.

A més dels grups participants, el concert va comptar amb el suport del Teatre Principal d’Alcoi i del Centre Ovidi Montllor, així com d'unes tres-centes persones que a títol individual han volgut participar en l'acte, tant col·laborant en la seua organització, com assistint de públic o també a través de la fila zero que va obtindre un nombre significatiu de participants.

Un èxit que ha sigut rebut amb satisfacció per part dels convocants i que els empeny a treballar amb més força en les properes iniciatives en defensa de l'aqüífer del Molinar. De fet, el pròxim dissabte 9 de maig hi ha prevista una lectura dramatitzada de l’obra «Un enemic del poble» dHenrik Ibsena càrrec de La Dependent Cia. de Teatre.

“Un enemic del poble" (En Folkefiende, 1882) és un drama modern no sols perquè el seu autor, Henrik Ibsen és considerat arreu del món com el creador d'aquesta nova concepció del teatre als segles XIX i XX, sinó perquè tot allò que es diu en aquesta peça teatral, escrita l'any 1882, és malauradament de rabiosa actualitat. És un exemple de crítica social que suporta perfectament el pas del temps.

Aquest acte serà també al Teatre Principal, a les 19 h del dissabte 9 de maig. L'entrada serà gratuïta.