divendres, 30 d’octubre del 2015

Comunicat de premsa de la plataforma Salvem l'Aqüífer del Molinar

«Perplexitat davant l’incompliment del compromís de la Conselleria d’Economia Sostenible amb Salvem l’Aqüífer del Molinar»

La plataforma va demanar a la Conselleria de Rafa Climent que requerira informes de Medi Ambient, i no ho va fer


La plataforma Salvem l'Aqüífer del Molinar expressa la seua perplexitat davant l’incompliment per part del conseller Rafa Climent del compromís que va contraure en la reunió amb el nostre col·lectiu, mitjançant el qual va garantir que la seua Conselleria requeriria tots els informes mediambientals al voltant del projecte d’Alcoinnova abans de validar-lo.
En el mes de juliol Salvem l’Aqüífer va presentar un escrit a la Conselleria d’Economia Sostenible demanant que sol·licitaren informe a la Conselleria amb competències en Medi Ambient per garantir que les connexions del projecte d'urbanització amb les xarxes d'electricitat, gas i aigua potable, pogueren fer-se viables ambientalment, en el cas de travessar el Parc Natural de la Font Roja. També haurien d'assegurar que l'àrea a urbanitzar complirà les condicions de seguretat davant incendis forestals en una zona que forma part de la Xarxa Natura 2000.

L'ATE #Alcoinnova no diu per on aniran les connexions del projecte d'urbanització amb les xarxes d'electricitat, gas i aigua potable.
L'ATE #Alcoinnova no diu per on aniran les connexions del projecte d'urbanització amb les xarxes d'electricitat, gas i aigua potable.


Es tracta, doncs, d’aspectes de gran transcendència i importància per a la preservació del medi, i per això, atenent al compromís públic del propi conseller expressat en la reunió mantinguda amb Salvem l’Aqüífer, es va adreçar un escrit a la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a que recavara els informes pertinents abans de procedir a la validació.

En lloc de complir el compromís, des d’aquesta Secretaria Autonòmica, que forma part de la Conselleria d’Economia Sostenible, es va remetre el requeriment a la Conselleria de Territori, que ja havia informat sobre l’ATE en el seu moment. Ara, la constatació que el departament de Climent ha validat el projecte, permet deduir fàcilment que no s’ha requerit cap informe més, i per tant el conseller i el seu equip han procedit a donar llum verda sense disposar de tots els informes favorables. I això és l’oposat al que va expressar en la reunió amb Salvem l’Aqüífer.

De qualsevol forma, la plataforma anuncia ja que recorrerà la contestació que s’haja pogut traslladar des de Territori ja que incompleix la petició específica de que es requeriren els informes de Medi Ambient. Es tracta de qüestions de gran importància per a la preservació del nostre territori, i no, el projecte no pot continuar tramitant-se sense que s’hagen resolt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.