divendres, 31 de juliol del 2015

Comunicat de premsa de l'associació Salvem l'Aqüífer del Molinar


Comunicat de premsa de l'associació
Salvem l'Aqüífer del Molinar
 
30/juliol/2015
 
 
En l'última assemblea de Salvem l'Aqüífer del Molinar, a l'inici de juliol, vam decidir encetar una ronda de contactes amb els nous diputats autonòmics i amb els membres del nou Govern Valencià i del nou Govern Municipal d'Alcoi, per tal de tractar l'assumpte de l'Actuació Territorial Alcoinnova.
 
Així, després de diverses gestions i amb la col·laboració dels diferents partits polítics locals, fins ara ens hem pogut reunir:
  • Amb Covadonga Peremarch i Pep Almeria, diputats de Podem a les Corts Valencianes, el 14-07-2015, al Club UNESCO d'Alcoi.
     
  • Amb l'alcalde d'Alcoi (Toni Francés) i amb els regidors delegats amb competències en territori i medi ambient (Manolo Gomicia i Jordi Martínez), el dia 16-07-2015, a l'Ajuntament d'Alcoi.
     
  • Amb el director general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental (Toni Marzo) i amb l'assessor d'assumptes generals del Gabinet de la Consellera (Carles Arnal), a la seu de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, el dia 21-07-2015.
     
  • Amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (Rafa Climent), amb la directora general d'Indústria i Energia (Júlia Company) i amb el director del Gabinet del Conseller (Rafa Carbonell), ahir en el Club UNESCO d'Alcoi.
Encara tenim pendent la reunió amb la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.
 
En totes aquestes reunions hem exposat els nostres arguments per a oposar-nos a la ubicació del projecte Alcoinnova a la Canal, on es posa en perill la principal i insubstituïble font d'aigua potable d'Alcoi.
 
També hem indicat que, com que totes les resolucions referents a l'actuació Alcoinnova estan recorregudes en els tribunals, tan per part de l'Ajuntament d'Alcoi com per part de la nostra associació, el nou Govern Valencià pot aplanar-se i corregir les greus il·legalitats comeses per l'anterior govern del PP.
 
Evidentment, mentre es resolen els contenciosos, demanem la paralització cautelar del projecte, per tal d'evitar l'entrada de maquinària i l'alteració del medi. No volem trobar-nos amb més projectes inacabats i desfetes mediambientals com la de Serelles o el Santiago Payà.
 
Des de l'associació Salvem l'Aqüífer del Molinar hem d'agrair la bona predisposició, tant del govern local com del nou Consell Valencià, per poder parlar i tractar amb serietat aquest tema, cosa que fins ara no havia ocorregut, ja que amb el govern del PP va ser impossible obrir cap via de diàleg.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.